Főoldal
Gyakorlati tapasztalat
Online érzelmi konzultáció
Önbizalom
Párkapcsolat
Gyermeknevelés
Gyermeknevelés
Kismamáknak
Amikor nem jön a baba
Életigenlés eszközei
Testsúly
Tanulás
Gyász
Betegségekről másképpen
Angyalokkal
link

A távkapcsolat sajátosságai kineziológus szemmel


Napjaink egyre gyakoribb párkapcsolati formája a távkapcsolat. Egyre többen fordulnak hozzám segítségért távkapcsolatban élők.
Ha Te is ilyen kapcsolatban vagy, remélem, néhány gondolattal segíthetlek e párkapcsolati forma nehézségeinek kezelésében.
Járjuk körbe a lehetséges problémákat!


A probléma

Mivel a társak fizikailag egymástól távol vannak, hiányt szenved a legfontosabb szeretetnyelv az érintés. A metakommunikácó sok mindenen átsegíti a párokat, ami ebben az esetben szintén nincs jelen a kapcsolatban. A virtuális jelenlét nem ér fel a valódi, fizikai együttléttel és ez érzelmi hullámvölgyekhez vezethet a párok tagjainál. A konfliktusok is hosszabb idővel oldódnak meg, ami sajnos felesleges fájdalmat és töprengést okoz.
Az oldásokon sok esetben kirajzolódik a magányérzés és a bizalmatlanság érzése, ami reaktiválhat múltban felvett tévhiteken alapuló sémákat.

A megoldás

Mindenképpen az EGYSÉG érzését kell erősíteni. Úgy vettem észre, hogy segít a pároknak, ha megbeszélik a rendszeres jelentkezést olyan gyakorisággal, amely mindkettőjük számára igényelt.

Kizárólagos időt szánhattok egymásra, aminek jótékony hatása, hogy lehet várni, mint egy randevút.

Fölösleges vélt kételyeket el kell engedni és a várakozás helyett aktivitást iktatni a napokba.

A közös kommunikációba egyéni formulákat lehet létrehozni/beilleszteni, ami segíthet az összetartozás megélésében.

Mivel távkapcsolatról van szó, a bizalom kiépítése és az önbizalom megléte alapfeltétel. Gyakran tapasztalom az oldásokon, hogy nincs ok féltékenységre. A szenvedő fél érzései az önelfogadás hiányából fakadnak, amit bármilyen – akár munkahelyi kudarc- fokozhat. Ezért kell elsősorban a saját lelki egyensúly kialakítására törekedni és erre különféle módszereket beiktatni a hétköznapokba: pl. jóga, relaxáció, mozgás stb.


tovabb