Főoldal
Gyakorlati tapasztalat
Online érzelmi konzultáció
Önbizalom
Párkapcsolat
Gyermeknevelés
Gyermeknevelés
Kismamáknak
Amikor nem jön a baba
Életigenlés eszközei
Testsúly
Tanulás
Gyász
Betegségekről másképpen
Angyalokkal
link

szeretet nyelvét is tanulni kell


A szeretet képessége mindnyájunkban fellelhető, de a múlt csalódásai miatt gyakran páncélokat viselünk és elfelejtjük kimutatni szeretetünket a számunkra fontos emberek felé.

A kapcsolatokban, sok esetben ez a legfőbb probléma, mely kételyeket ébreszt társunkban.”Vajon szeret még?” – kérdezik sokan. „Persze, vele akarom leélni az életemet!”- jön a válasz. Mögötte a burkolt szemrehányás és az elvárás, hogy a másiknak ezt tudnia kellene. A fájdalmas az, hogy a szeretetet tudni egyáltalán nem lehet.

Csak érezni, megélni és áramoltatni! Ez az amit újra meg kell tanulnunk. Érinteni, figyelni, elismerni, odabújni, kimondani és akár csak csöndben együtt lenni. Manapság tévesen háttérbe szorultak a valód szeretet kifejezési formái és helyére az intellektus és a birtoklás lépett. Világosan kirajzolódik a párkapcsolati konfliktusok esetén, hogy az a fél, aki úgy érzi, nem kap szeretetet, tudatalatti védekező pozícióba vonul és ahelyett, hogy újra egymásra néznének a párok, a kapcsolat hatalmi harcok színterévé változik.
Mindez miért?
Mert „sosem mondja, hogy szeret, sosem ölel át, sosem figyel rám!”
Annyira könnyen megoldható ez a probléma (persze csak, ha mindkét fél akarja)- egyetlen alkalom elég arra, hogy újra elindulhasson a szeretet áramoltatása.
Egyetlen alkalom, amikor az egyik fél félreteszi a harcot és kifejezi a szeretetét a párja felé. Abban a pillanatban azonnal megszűnik a félelem, a harag, a hiány. Lehetőség teremtődik újra a kapcsolat valódi értékét felismerni és megélni:
SZERETEK ÉS SZERETVE VAGYOK!

Egyik ihletett pillanatomban született ez a versem a szeretetről. Egy picit meditálj rajta!

Hol lakozik a szeretet?

A szeretet ott van minden mosolyban,
a szeretet ott van a meleg otthonokban.

A szeretet csillog gyermekünk szemében,
a szeretet sugárzik kedvesünk szívében.

A szeretet enged minket is szeretni,
a szeretet éltet s enged éltetni.

A szeretet elfogad, s nem ítél,
a szeretet keresi útját mindannyiunk felé.

Egy célunk van ezen a világon:
engedni, hogy a szeretet valóra váljon!

M.F.

 

 


tovabb