Főoldal
Gyakorlati tapasztalat
Online érzelmi konzultáció
Önbizalom
Párkapcsolat
Gyermeknevelés
Gyermeknevelés
Kismamáknak
Amikor nem jön a baba
Életigenlés eszközei
Testsúly
Tanulás
Gyász
Betegségekről másképpen
Angyalokkal
link

párkapcsolat megmentése


Elmúlt a kezdeti lángolás?
Magányosnak érzed magad a kapcsolatodban?
Inkább egymás mellett éltek, mintsem egymással?
Csak az elvárások tartanak össze titeket?
Úgy érzed, valami hiányzik?


Lépj egy új minőség felé!

A legtöbb párkapcsolat eljut ahhoz a ponthoz, amikor kezdeti lángolás már nem jellemző a hétköznapokra. Sokan ilyenkor szembesülnek párjuk negatív tulajdonságaival, ekkor ismerik fel, hogy nem sikerült megváltoztatni a másikat. Ebben az időszakban több
a súrlódás a felek között és számos esetben a szakítás gondolata is felmerül, pedig sokat nyerhetünk, ha észrevesszük, hogy a kezdeti lángolás hiánya nem feltétlen veszteség, hanem lehetőség arra, hogy a kapcsolatot megtöltsük bensőséges érzelmekkel és biztos, harmonikus légkört alakítsunk ki.

Gyermekkori stressz

Amennyiben szinte minden esetben elromlik a kapcsolatod s nem sikerül javítani a helyzeten, érdemes megkeresni a probléma okát. Lehet, hogy a szülők párkapcsolata nem nyújtott megfelelő mintát számunkra. Kineziológiai oldások során felszínre kerülnek olyan múltbeli – gyakran magzatkori – stresszélmények, melyek során az anya negatív érzései, elfojtott bánata a magzatot érinti és egész életre kiható negatív hiedelmeket generáltak.

Hogyan változtassunk?

Ha észrevesszük, hogy a kapcsolatunk már nem nyújt számunkra annyi örömöt, mint régebben, itt az idő, hogy megváltoztassuk a helyzetet.

  1. Önvizsgálat: sajnos ezt a lépést nem spórolhatjuk meg, mert sok esetben ráébredünk, hogy a kedvezőtlen változásokért mi magunk is felelősek vagyunk. Ismerjük fel, hogy mi az, ami miattunk romlott el!

  2. Fedezzük fel a párunkban a jó tulajdonságokat újra! Szánjunk egy kis időt arra, hogy a párunkat kívülállóként szemléljük. Ne vigyük bele a negatív érzelmeinket!

  3. Keressük a szikrát! Figyeljük magunkat: jólesik-e ránézni a párunkra, szeretjük-e az érintését?

  4. Beszéljük meg a változtatásokat! Üljünk le párunkkal és mindkettőnk mondja el, hogy miben tud változtatni a kapcsolat megmentéséért! Itt az alkalom, hogy alaposan átbeszéljük a vélt és valós sérelmeket, keressük a megoldásokat. Mi az, ami mindkettőnknek hiányzik?

Az erőfeszítés hetei jönnek és reméljük egy nap majd arra ébredsz, hogy újra harmonikus párkapcsolatban élsz és ez a kapcsolat megtelt új tartalommal. Mindketten tettetek érte, egymásért és új, biztos alapokra helyeztétek kettőtök jövőjét.tovabb