Főoldal
Gyakorlati tapasztalat
Online érzelmi konzultáció
Önbizalom
Párkapcsolat
Gyermeknevelés
Gyermeknevelés
Kismamáknak
Amikor nem jön a baba
Életigenlés eszközei
Testsúly
Tanulás
Gyász
Betegségekről másképpen
Angyalokkal
link

elköteleződéstől való félelem


A régi már nem, de mi az új?

Összezavart fiatalok a párkapcsolatok terén.

„Nem akarok házasodni. Egy jó példa sincs a környezetemben.
Úgyis mindenki elválik, minek erőlködjek?”

Ilyen, s ehhez hasonló kijelentéseket hallunk a fiatalok szájából. Nem hibáztathatjuk őket, mert tényleg nem mutatott az előző generáció követendő példát. Mára felnőttek a fantomapák gyermekei, a válási árvák, vagy a rossz kapcsolatban élő szülők gyermekei.

Mit kövessenek a fiatalok?

Azt gondolom, hogy amit a fiatalok hárítanak, az nem a házasság intézménye, hanem az a fajta házasság, ami az egyik fél számára önfeladással, lemondással, szenvedéssel és végül kudarccal jár. A fiatalok szeretnének meghitt kapcsolatokat, de a védelmi mechanizmusuk már a kötődés előtt menekülésre készteti őket. Menekülnek, de hová? Egy légüres térbe, ahol az idő múlatása a végcél. Majd csak reggel/hétfő/hétvége stb. lesz… s közben nem veszik észre, hogy egyre inkább robotként működnek a saját életükben.

Mi lenne a megoldás?

Újrafogalmazni a párkapcsolat értékeit. Feldolgozni a múlt sérüléseit s új modelleket alkotni. Megtanulni szeretni s szeretve lenni. Felismerni a személyiségben rejlő valódi lehetőségeket. Egymás felé fordulni teljes lényünkkel és igenis kockáztatni, mert van esély boldog kapcsolatokra.

H. Meyer szerint a párkapcsolat új formája elsősorban a következőkre épít:

A valódi kapcsolatban mindkét fél megőrizheti az egyéniségét, és a másikkal együtt (mint pár) egy további individuumot alkot.

Itt az idő elindulni új válaszok felé.


MOST!


tovabb