Főoldal
Gyakorlati tapasztalat
Online érzelmi konzultáció
Önbizalom
Párkapcsolat
Gyermeknevelés
Gyermeknevelés
Kismamáknak
Amikor nem jön a baba
Életigenlés eszközei
Testsúly
Tanulás
Gyász
Betegségekről másképpen
Angyalokkal
link

amikor nem jön a baba


Régóta próbálkoztok és nem sikerül teherbe esned?
Nincs szervi ok, mégis késik a fogantatás?


Nézzük meg a lehetséges okokat:

Női szerepek háttérbe szorulása

Mai elvárásokkal teli világunkban nagyon gyakran férfi viselkedést kell mutatniuk a nőknek. Naponta megvívják
a csatáikat munkahelyen az érvényesülésért.
Sok esetben többet dolgoznak, mint férfi társaik és
az életükben háttérbe szorul a valódi női szerepek megélése.

A párkapcsolati egyensúly felbomlása

Gyakori ok, hogy a párkapcsolatban felcserélődnek
a szerepek. Mivel a szülés után az anyuka otthon lesz
a babával, a férjben igazi támaszra kell lelnünk.
Az apukának azonosulnia kell a családfő szerepével.
Számos párkapcsolatban a nő felveszi a vezető szerepet és ez addig működik is, amíg nem gondolkodnak gyermekben. Ilyenkor gyakran úgy érzik, hogy szinte anyjuk a párjuknak és elbizonytalanodnak abban, hogy vajon a párjuk hogyan állja majd meg a helyét a jövőben, hogyan tudja a család számára biztosítani a megfelelő körülményeket.


Bizalomvesztés a párkapcsolatban

Sajnos a párkapcsolatot terhelő negatív élmények
(pl. megcsalás) sok esetben létrehoz egy gátat.
Úgy érezzük, hogy tudatos szinten túlléptünk az eseményeken, mégis a stressz nyomot hagyott bennünk és oldásoknál kiteszteljük a valódi érzelmeket.
Amennyiben a párunkat nem tudjuk teljes bizalommal visszafogadni, érdemes magunkba nézni, hogy valóban felvállaljuk-e őt minden hibájával és botlásával együtt.
Sok közös élményre és mély beszélgetésekre van szükség, hogy az egység újból kialakuljon.


Múltbeli negatív minták

Mindenképpen szólnunk kell saját származási családunk mintáiról. Ha boldogtalan az anyaképünk, akkor félelem lehet bennünk attól, hogy mi is hasonlóképpen járunk
a gyermek születése után.
Saját születésélményünk is befolyásolhatja a fogantatást.
Amennyiben a kapcsolatunkat saját anyukánkkal
a folytonos harc és meg nem értettség jellemezte, félelem alakulhat ki, hogy nehogy lemintázzuk őt.


Egzisztenciális félelmek

Napjainkban felerősödött a bizonytalanság a gyermek jövőjét illetően. Nincs kiszámíthatóság és ez sok leendő anyában félelmet kelt.
Hasznos ilyenkor, ha részletesen levezetjük a tényleges hai kiadásainkat. Amennyiben a férj fizetése fedezi a megélhetést, újragondolhatjuk, hogy valójában mire van szüksége egy kisbabának.
Nem kell mindent egyszerre beszereznünk, hiszen az első időszakban a nyugalom megélése a legfontosabb minden családtag számára.

Kimerült fizikai állapot

A megnövekedett fizikai, lelki és szellemi terhek eljuttathatják a szervezetet a többletstressz állapotába. Rendszertelen étkezés, kevés alvás, dohányzás mind hozzájárul ahhoz, hogy fizikailag kimerülünk.
Az állandó stressz felőrli a tartalékokat és, ha nem adjuk meg magunknak a feltöltődés perceit, az energiánk nap végére elfogy.
A szervezetnek szüksége van táplálékra, vitaminokra
és meghatározott mennyiségű alvásra, relaxációra, hogy felkészülhessen a fogantatásra.

Leggyakrabban kitesztelt okok:

  • Fiúnak várt lány
  • Boldogtalan gyermekkor
  • Harag a párral szemben
  • Félelem a jövőtől

Ha úgy érzed, hasonló gondjaitok vannak és nincs szervi ok a háttérben, érdemes elgondolkozni és szükség esetén megbeszélni a problémákat a férjeddel.
Hasznos, ha átbeszélitek, hogy kinek, milyen félelme van
a szülőszereppel kapcsolatban, és akkor kirajzolódik, hogy valódi okok ezek, vagy a múlt hatása.

És a legnagyobb öröm:

„Nem tudom, emlékszel-e még rám, tavasszal, március végén jártam nálad néhány alkalommal, hogy mielőbb babám születhessen, és aztán írtam Neked, hogy várandós is lettem áprilisban. Azóta megszületett az én Drága Kisfiam”

„Tavaly júniusban találkoztunk, életem egy elkeseredett állomásán. Több éves meddő próbálkozás után kértem segítségét, hogy egyszer mi is szülők lehessünk. Ez úton szeretném mély hálámat kifejezni, hogy megújította bennem a reményt, megerősítette hitemet, hisz a mi kis Csodánk idén márciusban végre napvilágra jött.”

„Kedves Flóra!
Nem tudom emlékszel-e még, január végén jártam nálad babaprojekt ügyben.
A jó hír, hogy túl vagyok a 12. terhességi héten (vagyis a találkozásunkat követő ciklusban megfogant a baba)! Remélem nem lesz semmi baj és november közepén megszületik a kis jövevény.
Úgyhogy ezúton is nagyon köszönöm a segítségedet!”

„Kedves Flóra!
Tavaly decemberben jártam Önnél, mert már régóta próbálkoztunk, hogy teherbe essek. Akkor az egyszer voltam Önnél, többet már nem is kellett mennem… Miután elköszöntünk én szinte a levegőben repkedtem, olyan könnyűnek és boldognak éreztem magam. Nem is kellett sokat várni, februárban beköltözött a mi kis Pocaklakónk, immár 21 hetes vagyok:) Ezúton szeretném megköszönni a segítséget, mely utat mutatott, hogy bízzak …

„Kedves Flora!
Amint alabb is latod, Feb 18-an voltam nalad, egyszer.
Szeretnem pozitiv visszajelzeskent es nagy-nagy orommel tudtodra adni, hogy babat varok! Tegnap voltam eloszor orvosnal, es szepen fejlodik, mar szivhangja is van!”

„Szia!
Ma voltunk UH-n. :-) A doki szerint pont ott van és pont akkora, ahol és amekkorának lennie kell. Úgyhogy most kicsit megnyugodtam. Minden nap olvasgattam, amiket felírtál, szerintem segített. Köszönöm.

„Kedves Flóra!
Még decemberben jártam nálad és noha azóta eltelt egy kis idő szeretném a te segítségedet is utólag nagyon megköszönni. Azért kerestelek fel mert hosszú évek után nem akart sikerülni a terhesség és egy beszélgetés után és egy inszeminációval még abban a hónapban teherbe estem. Most már a 16. hétben vagyok és bízom benne, hogy most már minden rendben lesz.”

..Szia!
Július elején voltam Nálad és 3 hétre rá kiderült, hogy babát várok. :) Nem tudok hozzászólni... Nehezen tudjuk felfogni még. Nagyon köszönöm, sokat segítettél…

Szia Flóra!
Fantasztikus vagy!!! …
+ lett a terhességi tesztem, kedd reggel csináltam meg. Még nem is fogtam fel igazán.
Köszönöm, hogy visszaadtad a hitemet!..., nagyon boldog vagyok, hogy nem lesz szükség beültetésre, hiszen végig éreztem, hogy kutya bajom - mégis egyre több volt bennem a kétség...
Vigyázz magadra és KÖSZÖNÖM, KÖSZÖNÖM, KÖSZÖNÖM!!!
Biztosan találkozunk még, hálám örökké üldözni fog! :)…


tovabb