Főoldal
Gyakorlati tapasztalat
Online érzelmi konzultáció
Önbizalom
Párkapcsolat
Gyermeknevelés
Gyermeknevelés
Kismamáknak
Amikor nem jön a baba
Életigenlés eszközei
Testsúly
Tanulás
Gyász
Betegségekről másképpen
Angyalokkal
link

munkahelyi konfliktusok kezelése

„Senki sem az ellenségünk,
senki sem a barátunk,
de mindenki a tanárunk”

Egy arrogáns főnök, egy zavaró kolléga, egy törtető kolléganő, méltatlan helyzetek. Általában ez a munkahelyen előforduló negatív tényezők listája. Sok esetben ezek a problémák annyira megnehezítik a mindennapokat, hogy teljesen erőtlenné és motiválatlanná válhatunk. Többször találkoztam már olyan szintű stresszel, hogy a munkahelyváltás tűnt az egyetlen szabadító megoldásnak. Ezt megelőzendő, érdemes megnézni, hogy mit is rejthet a konfliktushelyzet.

Pár lépést távolodva a sérelmeinktől, felfedezhetjük saját reakciónkban a megfélemlített gyermeket, az elárult barátot, a kiközösített diáklányt, vagy az igazságtalanságot átélt tinit. A munkahely leképezheti saját rögzült mintáinkat és kiváló terep lehet arra, hogy ezeket az elavult mintákat felismerjük és átírjuk.


Íme néhány kérdés, ami közelebb vihet a séma beazonosításához:

Fenti kérdésekre adott válaszainkból már kirajzolódhat, hogy reggelente nem is a felnőtt személyiségünk elvárásaival, szaktudásával, motivációjával megyünk dolgozni, hanem a negatív érzelmek csapdájában vergődve, csupán a bántó helyzetek elkerülésére koncentrálunk. Ez a megközelítési mód jelentős mértékben csökkenti az életerőnket, a lelkesedésünket, az összpontosításunkat és nagyon sok energiát veszítünk az állandó harci készenlét miatt.

Reggeli készülődés közben, gondold át, hogy mi az aznapi feladatod a munkahelyen és néhány percig képzeld el magad, ahogy örömmel végzed a munkádat.

Alkalmazhatod ezt a megerősítést: A mai napon jókedvűen végzem a munkámat, jól érzem magam a munkahelyemen.

Ahogy, egyre inkább visszanyerjük objektivitásunkat, rálátunk a másikban rejlő értékekre, lehetőségekre és megszűnik a fenyegetettség állapota.

Természetesen, ha a probléma régóta fennáll, akkor már az érzelmi blokk lezárhatja a ráhangolódás lehetőségét, ebben az esetben segíthet, ha kioldjuk a kapcsolódó stresszeket.


tovabb