Főoldal
Gyakorlati tapasztalat
Online érzelmi konzultáció
Önbizalom
Párkapcsolat
Gyermeknevelés
Gyermeknevelés
Kismamáknak
Amikor nem jön a baba
Életigenlés eszközei
Testsúly
Tanulás
Gyász
Betegségekről másképpen
Angyalokkal
link

kiteljesedés


Itt az idő, hogy megtaláld magadat újra. Felfedezd a benned rejlő lehetőségeket, azonosulj a valódi vágyaiddal és megéld teljes önvalódat.


Mi akadályozhat a kiteljesedésben?

Amit észrevettem az oldások során, elsősorban a megfelelés és az egyenrangúság meg nem élése a gát. Amikor az életedben mások igénye szerint élsz, egyre inkább háttérbe szorítod saját érzéseidet, igényeidet és gondolj bele, hogy mennyi tehetetlen düh kíséri ezt a folyamatot – ami elfojtódik és hangulati, vagy testi tünetekhez vezethet.

Miért szoktunk le vágyaink megfogalmazásáról?

Lehet, hogy gyermekkorodban senki nem kérdezte meg, hogy Te mit szeretnél. Lehet, hogy olyan negatív élményed volt, amin nem tudtál változtatni és ezért a bánat, veszteség és tehetetlenség akadályoz a céljaid elérésében. Esetleg egy külső hatás miatt (pl. csúfolás) mondtál le magadról és úgy érzed, nem érdemled meg a jót és a sikereket.

Miért nem vállalunk felelősséget saját boldogságunkért?

Általában az el nem fogadás, a harag, a bűntudat és a szégyen akadályoz minket ebben. Sajnos, ha nem felelünk meg saját magunknak, akkor nem találjuk meg a szerethető tulajdonságainkat, nem fedezzük fel a kincseinket és elidegenedünk saját magunktól. Innen már csak egy lépés, hogy életünket reagáló, sem mint alakító módon éljük.

Mi a megoldás?

  1. A megoldás, ha a jelenben megfogalmazzuk felnőtt vágyainkat úgy, mintha már megvalósulna.

  2. Engedd el a haragot önmagaddal és a múltaddal kapcsolatban. Gondold át, mi tenne boldoggá, mik az örömforrásaid.

  3. Vázold fel a különböző életterületeidet, majd nézz mögé, mi zavar a jelenben és gondold át, milyen pozitív érzéseket szeretnél megélni.

  4. Vedd számba életed összes ajándékát!


tovabb