Főoldal
Gyakorlati tapasztalat
Online érzelmi konzultáció
Önbizalom
Párkapcsolat
Gyermeknevelés
Gyermeknevelés
Kismamáknak
Amikor nem jön a baba
Életigenlés eszközei
Testsúly
Tanulás
Gyász
Betegségekről másképpen
Angyalokkal
link

Miért fontos hogy érett személyiségként
vállaljunk gyermeket?

Amikor elhatározzuk,hogy gyermeket vállalunk, elengedhetetlen, hogy érzelmileg túl legyünk a gyerekkori sérüléseinken, mert azok megakadályozhatnak minket abban, hogy anyaként és apaként képessé váljunk azt a feltétel nélküli szeretetet és elfogadást nyújtani gyermekünk számára, amiben esetleg sosem volt részünk.
Számos párnál látom, hogy mikor megszületik a gyermekük, hirtelen szembesülnek azokkal a negatív reakciókkal, amiket ők maguk tapasztaltak származási családjukban. Tudatosan semmiképpen nem szeretnék folytatni a hozott sémát, mégsem férnek hozzá a pozitív érzelmi/viselkedési válaszokhoz.

Mi változik egy gyermek születésével? Minden.

„ Kérem vissza az eddigi kiszámítható életemet” hallottam egy oldás során, de erre természetesen nincs lehetőség.

Változik a napirend, változik az életerő, változik az élethez való hozzáállásunk, változik a saját tudatosságunk a saját fontosságunk, hiszen függ tőlünk valaki, változik a szülőpár kapcsolati dinamikája, változik a prioritás az életben, változik az életvezetés, változik az identitás és ezt a sok változást nem lehet gyerekkori reakciókkal éretlen személyiségként kezelni.
Amennyiben nem érett személyiség vállal gyermeket akkor sok esetben

Egy érzelmileg felnőtt ember tud csak ráhangolódni a tőle függő kiszolgáltatott babára és képes áldozatokat hozni érte. Az éretlen ember csak a saját kényelmét látja akadályoztatva és eluralkodik rajta a csalódás.

A kezdeti időszakban a kismama találkozik fizikai határaival is, ezért mindenképp szükséges a pihenés, amikor a baba alszik. Segítséget tud biztosítani a férj vagy egy családtag. Amikor a baba átalussza az éjszakákat, egy könnyebb időszak veszi kezdetét, mert az anya már hozzájut az elengedhetetlen több órányi éjszakai alváshoz, amiben előtte hiánya volt.
Anya és gyermeke ráhangolódását a békés és szeretettel teli környezet segíti.
Nagyon fontosnak tartom, hogy ne teljesítményalapú legyen az anyaság, mert akkor a gyermek csupán egy feladat és az anya nem veszi észre benne a csodát.


tovabb